Historie

Tennisvereniging Wilnis (lid van de KNLTB) is op 1 april 1975 met subsidie van de gemeente Wilnis opgericht. Op dat moment bestond er binnen deze (groeiende) gemeente nog geen andere tennisvereniging en was de behoefte aan een dergelijke club erg groot. Er is toen al direct gekozen voor een unieke baansoort, nl Mateco. Het was de oprichters duidelijk dat Tennisvereniging Wilnis een bijzondere vereniging moest worden binnen de gemeente, maar ook in de verdere omgeving waarin (ten tijde van de oprichting) al twee verenigingen met gravelbanen actief waren. Op 1 april 1997 is de vereniging geprivatiseerd en van de gemeente De Ronde Venen overgenomen.

Na lange tijd op Mateco banen gespeeld te hebben, is er eind 2012 besloten de banen te vervangen. Sinds voorjaar 2013 beschikt Tennisvereniging Wilnis over 6 Advantage Red Court banen, dit zijn (net als Mateco) all-weather banen waardoor er het hele jaar gespeeld kan worden op onze vereniging.

Momenteel telt Tennisvereniging Wilnis ca. 166 actieve leden en is er géén wachtlijst. Meer informatie over lid worden bij TVW vindt u onder lid worden.